Meest gestelde vragen
Maak vrijblijvend een afspraak met ons
Maak vrijblijvend een afspraak met ons
Meest gestelde vragen over Dutchbitcoin
Heb je een vraag over Dutchbitcoin of over onze dienstverlening?
Kijk dan eens naar onderstaande antwoorden op onze meest gestelde vragen.
Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!
Moet ik Dutchbitcoin betalen als ik geen winst maak?
Nee, wij geloven in de toekomst van bitcoin. Je betaald alleen als er daadwerkelijk winst wordt gemaakt. Dit vinden wij wel zo eerlijk.
Waarom is Dutchbitcoin betrouwbaar?
Wij hebben veel ervaring binnen ons team en wij betrekken onze klant bij het hele proces. Ook maken wij ons werk inzichtelijk. Hierdoor blijf jij constant op de hoogte.
Waarom is Dutchbitcoin veilig?
Vanuit onze ervaring weten wij hoe belangrijk het is om bitcoins veilig op te slaan. Wij gebruiken betrouwbare Europese hardware en Nederlandse exchanges. Hiermee maken wij beleggen in bitcoins veilig en betrouwbaar.
Krijg ik beleggingsadvies over bitcoin?
Nee, wij staan voor het faciliteren/ontzorgen van onze klant. Wij geven geen advies voor aan- en verkoopmomenten van bitcoin. Wij geven wel advies over waar en hoe jij hierin kunt beleggen.
Meest gestelde vragen over bitcoins
Heb je een vraag over bitcoins of wil je gewoon wat meer weten over deze cryptocurrency?
Kijk dan eens naar onderstaande antwoorden op de meest gestelde vragen over bitcoins.
Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!
Wat is een bitcoin?
Een bitcoin is een mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder.
Wie heeft bitcoin bedacht?
Het concept van een blockchain is voor het eerst in 1998 beschreven door Wei Dai op een cypherpunks-mailinglist, en in 2009 geïmplementeerd als opensourcesoftware onder de naam Bitcoin door Satoshi Nakamoto (pseudoniem van een onbekende persoon of groep).
Wat is een halving?
Wie beheert het bitcoinnetwerk?
Niemand is eigenaar van het bitcoinnetwerk, net als dat niemand eigenaar is van de technologie achter e-mails.
Bitcoin wordt beheerd door alle bitcoingebruikers ter wereld.
Worden bitcoins al gebruikt als betaalmiddel?
Ja. Er zijn steeds meer bedrijven en personen, die bitcoin gebruiken. Hieronder vallen fysieke bedrijven, zoals restaurants, appartementen en advocatenkantoren, maar ook voor populaire online diensten.
Waarom vertrouwen mensen bitcoin?
Veel van het vertrouwen in bitcoin komt door het feit dat bitcoin helemaal geen vertrouwen vereist. Bitcoin is volledig opensource en gedecentraliseerd. Dit betekent dat iedereen altijd toegang heeft tot de volledige broncode.
Elke ontwikkelaar ter wereld kan zo precies verifiëren hoe bitcoin werkt. Alle transacties en bitcoins in omloop kunnen door iedereen transparant en in realtime worden opgevraagd. Alle betalingen kunnen zonder een derde partij worden gemaakt en het hele systeem is beveiligd door zeer kritisch bekeken cryptografische algoritmen die ook voor internetbankieren worden gebruikt. Bitcoin wordt niet door een organisatie of persoon beheerd en het netwerk blijft altijd veilig, zelfs als niet alle gebruikers kunnen worden vertrouwd.